Kullanışlı ve Modern Eticaret Çözümleri
0(232) 374 51 65

İlk Bakışta Eticaret

İnsanlarda nasıl ilk bakış etkin yorumlamaya sahipse e ticarette de ilk bakış çok önemlidir. Doğru ürün, kalite, güvence gibi unsurların önemi kadardır hem de.

Düşünün şimdi; bir ev satın alma kararı verdiniz. Kafanızda, bugüne kadar yaşadığınız evlerden, gezip görüp değerlendirdiğiniz yerlerden ve hayallerinizden oluşturduğunuz bir ev var. Gayrimenkul uzmanının peşine takıldınız ve hayallerinizdeki eve doğru gidiyorsunuz. Bu arada satışı yapacak olan yetkili evi öve öve bitiremiyor. Evden içeri bir giriyorsunuz ki; her yer darmadağın. Eşyalar birbirine girmiş, toz kir her yeri sarmış. Bu dakikadan itibaren; o ev, metroya yakınmış, etrafında alışveriş merkezi varmış, 3+1 miş, kombiliymiş, bir önemi olabilir mi? Kafanızda o evi yerleştiremezsiniz bile.

Çok spesifik bir örnek değil bu aslında. İdeal kilonuza ulaşana kadar alışveriş yapmama yemini etmiş birisiniz ve ideal kilonuza indiniz. Alışveriş yapmaya o kadar hazırsınız ki kredi kartınız elinizde bilgisayarı aldınız önünüze. Arama motoruna yazdınız elbise diye. Girdiğiniz sitede karşınıza battal beden pantolon çıktı. Kafa atmak gelmez mi gerçekten içinizden.

Tüm bu gerçekçi örneklerin sonucu olarak; hassasiyetle tasarımı yapılmış, karmaşaya yer vermeyen, aradığınızı bulabildiğiniz bir e ticaret sitesinde daha mutlu olacağınıza eminiz. Mutlu müşteri sadık müşteridir felsefesiyle, bir bakmışsınız ilk kez alışveriş yaptığınız bu site sık kullanılanlara eklenmiş bile.

Tüm bunları sağlamak e ticaret şirketi için gayet kolaydır. Öncelikli olarak "hoş geldiniz” diyeceğiniz sayfanın yani ara yüzdediğiniz alanın doğru tasarlanmış olması gerekmekte. Karmaşık olmayan, üst üste binmemiş, ürünlerin ya da hizmetlerin net bir şekilde sunulduğu bir ortamdan kaçmayacaktır müşterileriniz.

"Hoş bulduk” dedirtebilmeniz için müşterinize, aradığı ürüne kolay erişimini sağlamanız gerekmekte. Müşterinizin kolay ve hızlı ulaşacağı ürünler hızlı alımlar olarak size geri dönecektir. Sağdan soldan zırt pırt çıkan kampanya duyuruları yerine, müşterilerinizin ilgi alanı doğrultusundaki kampanyalarınızı duyuran içerikler oluşturmanız da önemlidir.

Sonuç olarak; amacınız ürün satmak. Bu amacı gerçekleştirebilmeniz için doğru karşılama yapmanız, ilk bakışta aradığını bulabileceği izlenimini vermeniz gerekir. Fransızların dediği gibi "dış görünüşünüz ile karşılanır, kişiliğinizle uğurlanırsınız”. Yani e ticaret için uyarladığımızda; "ara yüzünüzle karşılanır, kaliteli ürününüzle uğurlanırsınız”…

Bu Blogda Neyin Nesi?

Doreticaret blog u eticaret hakkında yılların deneyimini ve birikimini günlük hayatımızın olağan akışı ile birleştirip sizlerle paylaştığımız, paylaşmaya çalıştığımız samimi bir ortamdır.

Eticaret Yenide Yazılıyor DoreEticaret Size Bambaşka Bir Deneyim Sunuyor Ücretsiz Deneyin

Blogdan Haberdar Olun